
Наурыз мейрамы-көктемгі жаңару мерекесі. Шығыс күнтізбесі бойынша Наурыз-жаңа жылдың басы, көктемгі күн мен түннің теңесуі күнімен сәйкес келеді. Бұл мереке көктемгі жаңарудың, махаббат, құнарлылық және достық салтанатының символы болып табылады.
Наурыз мерекесі қарсаңында қонақтарды қарсы алады, ұлттық тағамдармен мерекелік дастархан жайылады. №42 мектепке дейінгі гимназияның тәрбиеленушілері де ұлттық тағамдарды көрсетті. Ахметова Зара әжесімен бірге қазақтың ұлттық тағамы-жентті дайындады. Далада кейде және ерекше жағдайларда мерекелік десерт – жент дайындалды. Ол таза шүберекке оралып, басқа тәттілермен бірге бөлек сандықтасақталды. Бүгін, әдетте, шаймен бірге береледі.
Ингредиенттер:
тары (талқан) - 500 грамм;
қант (бал) - 200 грамм;
сары май-180 грамм;
мейіз - 150 грамм.
Барлық ингредиенттер тегіс болғанша мұқият араластырылады. Содан кейін дайын пісіруге арналған ыдыстарға салынады,1-1,5 сағатқа тоңазытқышқа жіберіледі. Дайын жент шайға беріледі. Бұл дәмді ғана емес, сонымен қатар пайдалы.
P/s: толық видео нұсқасын келесі сілтемені басу арқылы көре аламыз:https://www.instagram.com/tv/CMmftqRn3DK/?utm_source=ig_web_copy_link